Wednesday, 23 May 2012

Anak Patung Kertas ^_^

hhmmmm boringnya...jom main ank patung ni,hehe
.
.
.
.
.
>>>>teringat zaman kanak-kanak dulu *___* <<<

Tuesday, 22 May 2012

Allah Maha Kaya! Tips Kesihatan:D


Organ-organ badan kita mempunyai deria sentuhan pada bahagian bawah kaki kita. Jika kita mengurut titik-titik ini, kita akan mendapati kelegaan daripada sakit dan kesakitan seperti yang kita lihat jantung adalah di kaki kiri.

Gambar yang dikepilkan menunjukkan titik saraf setiap anggota dan organ badan dengan kedudukan yang tepat bagi kanan dan kiri.

Ia adalah sememangnya betul dan semua saraf yang berkaitan dengan organ akan berakhir ditapak kaki kita. Ini dibincangkan secara terperinci dalam kajian sains.

ALLAH (swt) telah mencipta badan kita begitu baik berkenaan dengan sistem ini. Dia menjadikan kita berjalan supaya kita sentiasa akan menekan setiap titik saraf dan seterusnya menjadikan organ kita ini diaktifkan pada setiap masa.
Oleh sebab itulah berjalan adalah amalan menjaga kesihatan yang paling baik.

MashaALLAH.. Subhanallah

" Ya Allah.Sinarkan lah cahaya NurMu kedalam hati kami, pada seluruh anggota diri kami, pada darah kami & pada setiap saraf kami, jadikan Nur itu pada semua pandangan & fikiran kami dengan rahmatMu ya Allah yang maha pengasih. Ya Allah,keluarkan diri kami dari kegelapan keraguan & hiasi diri ini dengan akhlak yang baik & kasih sayang, sinari hati kami dengan cahaya hidayah Mu seperti Engkau terangi bumi & langit dengan rahmatMu Ya Allah yang maha esa..Amin ya rabialamin."

Semoga kita semua diberikan Allah kehidupan yang sihat rohani dan jasmani.




Thursday, 7 July 2011

Everything about sad..sad...sad love:'(

Hmmm..knapa la dugaan sampai mcm ni skali...sedihnya............

E V E R Y O N E . W A N T S. H A P P I N E S S
N O . O N E . W A N T S . P A I N S
~ B U T . Y O U .  C A N ' T . H A V E . A . R A I N B O W ~
.....W I T H O U T . A . L I T T L E. R A I N.....
sabar ja la :( ]

*
*
*
*
*
*
*
*
*

huhuhu....mood :  tgh berdukacita,sad,sad,sad :(

~ THE END ~

Monday, 4 July 2011

Pada suatu hari..

Hehe..Assalamualaikum^-^

Pada suatu hari, di hujung minggu..
mO.od: tenangkan fikiran & stress..

Melihat keindahan alam & me'relax'kan m!nda ^-^
.
.
.
.
.
.
.
.
pusing 90' darjah lihat keindahan alam..kuikui*.*
.
.
.
.
.
.
dan pandang ke hadapan~hehe
.
.
.

Jom refleksologi ^-^
.
.
.
.
Rehat sebentar bersama kit-kat

..........ku pandang kiri ku pandang kanan...... tp xmuncul2,huhu.......
.
.
.
.
.
 fuhhh.........hilang stress'O.o
`the end`

Wednesday, 8 June 2011

bila Tuhan membentukmu..

Entry kali ini tiada kena-mengena dengan bakal dapat baby @ perkara2 yang sewaktu dengannya coz saya belum kawin,hihi..Gambar baby2 comel di bawah adalah contoh semata-mata=) Entry ini adalah sekadar merenung sejenak di atas segala kurniaan Tuhan kepada makhlukNya supaya kita tidak terus leka dan alpa dengan nikmat yang diberikan...


..Bila Tuhan membentukmu, Tuhan jadikan yang indah zahir & batin..
~Hargailah setiap kurniaanNya kerana ia adalah sebaik-baik ciptaan~

Setiap yang kurang,ada kelebihannya tersendiri dan setiap yang lebih, ada juga kekurangannya..
(Sesungguhnya Tuhan maha adil terhadap makhluk-Nya)
*Semua makhluk adalah sama di sisiNya
Jadi hargailah setiap apa yang kita miliki pada hari ini..


~Sungguh indah ciptaanNya~Subhanallah~


..Thanks God..

Tuesday, 7 June 2011

Pomander ball yang COMEL*-*

Salam Sejahtera
           &
Salam 1Malaysia..PEACE=)

Entry kali ni ialah tentang pomander ball..Suka tengok pomander ball ni sbb nampak comel & cantik ja bila dijadikan hiasan utk apa2 majlis,nk hias dlm rumah & bilik pun cantik..nanti nk kawen,nk wat hiasan byk2 la camni,hehe..

Jom rehat2 sambil view gambar2 pomander ball yg ada kt bwh =)


Nak gantung dalam bilik pun boleh(",)



decoration utk table pun nice..(sumber:Google)



sangkut kat kerusi masa majlis kawen,pun cantekkk=)


Flower girl vs pomander ball..SWEET


Pomander ball tissue yg menarik



Nak try wat jgkla, macam xsusah sgt ^-^

Tuesday, 19 April 2011

Dah twenty 6 yrs old O.o'?

Ni la 1st title aku stelah men'create' blog utk isi masa lapang(pdahal bz la jgk,heheh)..Arini gnap sminggu umur aku twenty..........?<isi tempat ksong yer>yrs old..Hmm btul ka umur aku ni O.o? Mcm xcya ja,nmpak muda lg.....hehe prasan la jgk..Tp hakikatnya umur aku dh mningkat,maka aku pn perlu jadi lebih matang..Mcm2 nk kena pkir time ni,kna pndai amik kputusan dlm segala hal demi msa depan..Aku harap bleh jd lebih matang lepas nie..Daripada kanak2 seperti ini...
.
.
.
.
.
.
*gambar contoh*
<xtau ape2 lg msa ni,tau senyum je=)>
.
.
.
.
.
.
kepada gadis dewasa yg 'matang' seperti di bawah ini
<nampak matang kot*-*>
padahal xckup matang&perlu lebih matang lg,hehe

Sekian saja entry aku utk kali ini..Hepy belated birthday utk Aku,yeay!!!